logo

Președinția a prezentat realizările președintelui Maia Sandu în primul an de mandat


https://www.ipn.md/index.php/ro/presedintia-a-prezentat-realizarile-presedintelui-maia-sandu-in-primul-7965_1086505.html

Pe 24 decembrie se împlinește un an de când, prin votul majorității cetățenilor care au participat la ultimele alegeri prezidențiale, Maia Sandu a devenit președinte al Republicii Moldova. „A fost un an plin, greu, cu bune și rele – dar și un an în care am pornit procesul de transformare a țării noastre”, se arată într-un mesaj însoțitor la un subiect video difuzat pe Președinția Republicii Moldova. Autorii  au arătat „cum s-a schimbat Moldova în anul care a trecut”.

Republica Moldova s-a schimbat prin „schimbarea clasei politice” În film sunt prezentate mai multe persoane controversate, care în ultimii doi ani au părăsit Republica Moldova, unele fiind date în căutare internațională, fiind învinuite de „jaful secolului”: Vladimir Plahotniuc, Ilan Șor, Constantin Botnari, fostul secretar general al PDM, Veaceslav Platon, Gheorghe Cavcaliuc, Vladimir Andronache.

„Oamenii care au schimbat partide politice de la o zi la alta, oameni care au luat bani pentru ca să schimbe partide politice și care – mulți dintre ei – au reprezentat grupări corupte și nu interesele cetățenilor”, este comentariul președintelui Maia Sandu la prezentarea unora dintre deputații transfugi, ajunși în Partidul Șor.

În film a fost evocată și victoria PAS în alegerile parlamentare – „prima formațiune de centru-dreapta din istoria Republicii Moldova, care ia majoritatea în Parlament”.

Autorii au fost consemnat și plecările de la șefia partidelor pe care le-au condus politicieni ca Andrian Candu, Dorin Chirtoacă, Pavel Filip și Igor Dodon. „Am schimbat fața clasei politice. Avem acum în Parlament o majoritate de oameni onești și aceasta creează o oportunitate pentru a promova reforme, pentru a face ordine, așa cum am promis cetățenilor”, a comentat Maia Sandu.

„Schimbarea țării începe cu schimbarea clasei politice. Vom lucra în continuare pentru a ne asigura că politica este finanțată transparent și corect, iar competiția politică este o competiție de idei, nu de buzunare conectate la banul statului. Moldova merită politicieni care lucrează pentru oameni”, a mai spus Maia Sandu.

Maia Sandu a fost învestită în funcția de președinte al Republicii Moldova la 24 decembrie 2020, în urma victoriei obținute în turul al II-a al alegerilor prezidențiale, din 15 noiembrie.