logo

Preocuparea PPPDA în momentul de față este consolidarea structurilor, Andrei Năstase


https://www.ipn.md/index.php/ro/preocuparea-pppda-in-momentul-de-fata-este-consolidarea-structurilor-8004_1070368.html

În momentul în care colegii din Partidul Acțiune și Solidaritate au spus că Blocul ACUM a acționat pe perioada campaniei electorale a alegerilor parlamentare și a celor locale și că de acum nu mai există, Partidul Platforma Demnitate și Adevăr a luat act de aceste declarații, inclusiv ale Maiei Sandu. Într-un interviu video, acordat Agenției de Presă IPN, liderul PPPDA, Andrei Năstase, a declarat că formațiunea, ca una responsabilă, a început să-și consolideze structurile, relația cu diaspora, cu cetățeanul, care „în ultima perioadă de timp a fost manipulat cât se poate de mult și din toate direcțiile”.

Întrebat dacă o alianță cu Partidul Democrat ar fi fost o alternativă debarcării guvernării, Andrei Năstase se întreabă, dacă cu cinci luni în urmă o alianță cu PDM era imposibilă, ce s-a schimbat ca la cinci luni distanță să fie posibil? „Este adevărat, în politică, în Parlament, oamenii discută, oamenii analizează anumite activități. Partidul Democrat a avut o șansă uriașă să demonstreze că este altfel și ar fi putut să facă acest lucru nevotând pentru căderea guvernului. Pe de altă parte, le înțeleg și frustrările unora dintre ei – domnule, dar premierul nu a venit să ne ceară sprijin pentru anumite lucruri. Înțeleg aceste lucruri, iau act de ele. Personal aș fi abordat lucrurile altfel, dar atunci când ești într-o alianță, într-un bloc, bineînțeles te racordezi la decizia majorității”, susține președintele PPPDA.

Liderul Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr consideră că PDM a avut și mai are șansa „să demonstreze că nu mai este un partid clientelar, care depinde de finanțări obscure și, după asta, pot fi discutate tot felul de ipoteze”. Dar, până atunci, în 2020, urmează alegerile prezidențiale.

Politicianul a menționat că oamenii își doresc ca lucrurile să meargă spre bine și oamenii nu pot fi păcăliții, pentru că știu să discearnă. În opinia sa, partidele trebuie să fie într-o mai bună comunicare cu oamenii și să le spună de la început care sunt riscurile. Inclusiv a fost nevoie să le fi spus și despre riscurile acelei căderi a guvernului învestit în iunie, cădere care putea avea loc oricând. Acest fapt nu înseamnă că nu trebuia să existe o luptă pentru păstrarea puterii.

Interviul „Viziunea președintelui PPPDA Andrei Năstase asupra stării de lucruri în societatea moldovenească la intersecția anilor” este parte a ciclului „Răscrucea de ani prin prisma idealului de a trăi bine acasă”, la care au acceptat invitația președintele Igor Dodon și premierul Ion Chicu, precum și liderii principalelor partide parlamentare Pavel Filip și Maia Sandu.