logo

Premierul Recean: În turul al II-lea, să votăm liber și conștient. Nu pot ei frauda cât noi putem vota


https://www.ipn.md/index.php/ro/premierul-recean-in-turul-al-ii-lea-sa-votam-8013_1108354.html

Dorin Recean îndeamnă toată lumea să se mobilizeze și iasă la vot pe 3 noiembrie, când va avea loc cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale.  Premierul cheamă alegătorii să voteze liber și conștient. „Nu pot ei frauda cât noi putem vota”, a declarat prim-ministrul, citat de IPN.

„Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au participat la vot, absolut tuturor. Ce am observat este că, în ciuda tuturor acestor tentative de a frauda votul, de a face propagandă, de a băga zâzanie între oameni, cetățenii Republicii Moldova au spus un „Da” ferm la referendum și au spus „Da” ferm pentru ca noi să ne construim țara pe modelul european. Și vreau să felicit toată lumea cu această decizie”, a menționat Dorin Recean în debutul ședinței Guvernului.

Potrivit premierului, Guvernul are de învățat și o lecție. „Trebuie să mergem și să le explicăm în continuare oamenilor ce înseamnă să construim viața noastră prosperă aici, acasă, și de ce nu trebuie să ne lăsăm expuși acestui risc de fraudă și, de fapt, fraudei electorale. Înțeleg că organele de resort vor prezenta amploarea fraudei electorale și atunci mă aștept de la toți, dar de la toți concurenții electorali care se declară și sunt efectiv pentru democrație, să condamne acest efort de fraudă electorală”, a mai spus șeful executivului.

La referendumul de duminică, 50,46% dintre alegători au răspuns „Da” la întrebarea: „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”. Totodată, la alegerile prezidențiale, candidata PAS, Maia Sandu a acumulat 42,45% voturi, iar candidatul PSRM, Alexandr Stoianoglo – 25,98%.  Cei doi politicieni urmează să se dueleze pe 3 noiembrie în turul al II-lea al alegerilor.