logo

Premierul, în discuții cu reprezentantul Grupului CDU/CSU din Germania


https://www.ipn.md/index.php/ro/premierul-in-discutii-cu-reprezentantul-grupului-cducsu-din-7965_1066683.html

Premierului Maia Sandu a avut o întrevedere cu Jürgen Hardt, purtătorul de cuvânt în chestiuni de politică externă al Grupului format din Uniunea Creștin-Democrată și Uniunea Creștin-Socială din Germania. Într-un comunicat de presă remis de executiv se menționează că oficialii au făcut un schimb de opinii privind evoluțiile politice din Republica Moldova, transmite IPN.

În cadrul întrevederii, premierul a apreciat sprijinul continuu oferit Moldovei de către autoritățile Germaniei și a reiterat intenția Guvernului de la Chișinău de a îmbunătăți relațiile bilaterale cu partenerii europeni.

Maia Sandu a dat asigurări că principalele obiective ale executivului rămân lupta cu corupția, consolidarea instituțiilor statului și îmbunătățirea calității vieții cetățenilor în general.

În comunicat se precizează că Jürgen Hardt a remarcat evoluțiile pozitive din Republica Moldova și a confirmat disponibilitatea autorităților Republicii Federale Germane de a continua să ofere suport și asistență tehnică Republicii Moldova în procesul de implementare a reformelor reale, de lungă durată.