logo

Precizările MAEIE în legătură cu incendiile de vegetație de pe insula Rhodos, Grecia


https://www.ipn.md/index.php/ro/precizarile-maeie-in-legatura-cu-incendiile-de-vegetatie-de-7967_1098410.html

Niciun cetățean al Republicii Moldova nu a avut de suferit în urma incendiilor de vegetație, care afectează în prezent insula Rhodos, Grecia. Cu precizări în acest sens vine Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, care a publicat și numerele de telefon ale Ambasadei Republicii Moldova la Atena, la care pot apela cetățenii moldoveni, transmite IPN.

Potrivit MAEIE, în contextul producerii incendiilor de vegetaţie, care afectează în prezent insula Rhodos, autoritățile elene au dispus evacuarea cetățenilor din regiune, în timp ce pompierii intervin pentru stingerea incendiilor.

Totodată, MAEIE subliniază că niciun cetățean moldovean nu a fost afectat, nefiind până la această oră recepționate solicitări de asistență în adresa misiunii diplomatice la Atena. În context, autoritățile le recomandă cetățenilor moldoveni să evite deplasările în zonele afectate de incendii, iar cei care deja se află în acele zone, să ia legătura cu misiunea diplomatică.

Cetățenii pot apela la următoarele numere de telefon ale Ambasadei Republicii Moldova la Atena: +30 699 793 9458, +30 697 63 08 513 sau via email: atena@mfa.gov.md, precum și la Centrul de Apel al MAEIE: 0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova sau 022 23 20 02.

„MAEIE, prin intermediul ambasadei Republicii Moldova la Atena menține permanent contactul cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară în funcție de solicitări”, se menționează într-un comunicat de presă.

Presa străină scrie că mii de oameni au fost evacuați până acum din case și din hotelurile de pe insula grecească Rhodos după ce incendiile de vegetație au cuprins o mare parte din insulă. Insula se confruntă cu incendii amplificate de vântul puternic de mai multe zile consecutiv pe fondul unui val de căldură extremă în toată Europa.