logo

Precizări CEC privind efectuarea exit-pollui în ziua turului doi de scrutin


https://www.ipn.md/index.php/ro/duminica-va-fi-organizat-un-exit-poll-8008_1077524.html

Actualizare /18:21/ Pe parcursul zilei de duminică, 15 noiembrie, când va avea loc al doilea tur al alegerilor prezidențiale, va fi organizat un exit-poll, precizează Comisia Electorală Centrală, care a aprobat un proiect de hotărâre în acest sens. „În timpul ședinței Comisiei Electorale Centrale de astăzi, în procesul de numărare a voturilor membrilor Comisiei, s-a produs o eroare tehnică. După renumărare, după ce a fost vizionată înregistrarea de către președinte, s-a constatat că proiectul de hotărâre cu privire la organizarea exit-pollului a întrunit numărul necesare de voturi. Prin urmare, hotărârea a fost adoptată”, a declarat pentru IPN șefa Direcției comunicare, relații publice și mass-media a CEC, Rodica Sîrbu.

(Știrea inițială) Asociația obștească „Spero” și compania „Intellect Group” SRL a înștiințat Comisia Electorală Centrală despre intenția de a efectua un exit-poll în ziua de duminică, 15 noiembrie, când va avea loc al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Proiectul de hotărâre nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi autorizată desfășurarea exit-pollului, transmite IPN.

Potrivit înștiințării prealabile, exercițiul exit-poll urma să fie efectuat la o sută de secții de votare din țară. Pentru efectuarea sondajului electoral urmau să fie acreditați 150 de operatori.

Pe 1 noiembrie, la primul tur al alegerilor prezidențiale, un grup de inițiativă, format din reprezentanții mai multor organizații ale societății civile, au efectuat la telefon un after-poll. Un exercițiu similar a fost anunțat și pentru turul doi.