logo

Practici de comerţ înşelătoare într-un salon de frumuseţe din capitală


https://www.ipn.md/index.php/ro/practici-de-comert-inselatoare-intr-un-salon-de-frumusete-din-capitala-7967_1014664.html

O femeie de 45 de ani din raionul Cahul a fost convinsă de către un agent economic să procure în credit un set de produse cosmetice la preţul de circa 20 de mii de lei. La scurt timp, femeia şi-a dat seama că nu va putea să achite ratele creditului şi a hotărât să rezilieze contractul. Însă agentul economic a refuzat să ia produsele înapoi. Ca rezultat, femeia a apelat la Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor, reclamând că a fost înşelată, transmite IPN.

Femeia a povestit că a fost sunată de către o persoană necunoscută, care s-a prezentat ca angajat al unui salon de frumuseţe din Chişinău şi a invitat-o la o ora de proceduri cosmetologice gratuite, cu prezentarea câtorva produse. Odată ce a acceptat propunerea, angajatul salonului a rugat-o să ia cu ea şi buletinul de identitate. Femeia a venit din Cahul la salonul de frumuseţe din capitală, unde timp de 3 ore a beneficiat de un tratament cosmetologic amplu, cu utilizarea a diferite produse.

Ulterior, i s-a propus să procure produsele cosmetice care i-au plăcut. Preţul anunţat era de 35 de mii de lei, iar dacă le cumpăra imediat o costau aproape 20 de mii de lei. Pentru că nu avea banii cu ea, angajaţii salonului au convins-o să le ia în credit. Impresionată de calitatea deservirii şi de efectele tratamentului, femeia a acceptat propunerea. Odată ajunsă acasă, şi-a dat seama că investiţia depăşea posibilităţile sale financiare şi a hotărât să rezilieze contractul. Însă, revenind la salonul de frumuseţe, cererea sa a fost refuzată. Consumatoarea a depus o plângere la Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor.

Şefa Serviciului de presă al instituţiei, Lilia Cojocaru, a comunicat că inspectorii APC au efectuat un control la respectivul salon de frumuseţe şi au descoperit un şir de încălcări. Prestatorul de servicii utiliza practici comerciale înşelătoare, iar unele produsele depozitate în incinta salonului nu corespundeau prevederilor legislaţiei în vigoare. Ca rezultat, au fost întocmite prescripţii de interzicere temporară a loturilor de produse cosmetice şi de interzicere a practicilor comerciale incorecte. Agentul economic a acceptat să rezilieze contractul cu reclamanta, cu condiţia achitării a trei produse din set care au fost deschise şi utilizate de femeie, în valoare de 2 mii de lei .