logo

Poliţist cercetat penal pentru torturarea unui elev


https://www.ipn.md/index.php/ro/politist-cercetat-penal-pentru-torturarea-unui-elev-7967_1023427.html

Un colaborator al Inspectoratului de Poliţie din raionul Rîşcani a fost reţinut de către procurori, fiind învinuit de comiterea torturii aplicate unui elev al şcolii-internat din Costeşti - Stînca. Pe acest caz a fost declanșată o cauză penală, transmite IPN.

Din datele acumulate în cadrul cercetărilor reiese că, la data de 23 octombrie curent, poliţistul, investigând un presupus caz de furt, l-a chemat pe minor în biroul directoarei şcolii, unde, învinuindu-l că a furat banii unei colege, l-a lovit de câteva ori. Pentru a-l determina să recunoască sustragerea banilor, poliţistul a impus minorul să se dezbrace şi să meargă prin jurul şcolii.

Băiatul le-a povestit despre cele întâmplate părinţilor, care au depus o plângere la procuratură pe acest fapt. Imediat după audierea minorului, la faţa locului s-au deplasat doi procurori, care au acumulat probe şi au audiat mai mulţi martori.

Pe caz a fost a fost declanşată o cauză penală, conform  articolului 1661 Cod penal – tortura săvârşită asupra unui minor de către o persoană publică.