logo

Poliția cere administratorilor Telegram să blocheze un canal care publică imagini indecente cu femei din Moldova


https://www.ipn.md/index.php/ro/politia-cere-administratorilor-telegram-sa-blocheze-un-canal-care-7967_1106903.html

Inspectoratul General al Poliției investighează mai multe cazuri legate de un canal Telegram care publică imagini indecente cu fete și femei din Moldova. Reprezentanții instituției afirmă că au fost deschise mai multe dosare penale și că se desfășoară o serie de măsuri procedurale și de investigație, inclusiv cu sprijinul partenerilor din afara țării, transmite IPN.

Poliția subliniază că a contactat de mai multe ori administratorii aplicației Telegram cu solicitarea de a bloca canalul și de a furniza informații despre persoanele implicate în acest caz, dar aceștia nu au reacționat. Canalul continuă să funcționeze. „Prima solicitare a fost trimisă încă în iunie 2024, dar până acum nu am primit niciun răspuns. Organele de drept continuă ancheta și îndeamnă victimele să colaboreze cu poliția pentru a ajuta la investigație”, anunță IGP.

Recent, mai mulți activiști pentru drepturile femeilor au transmis un semnal de alarmă cu privire la existența unor grupuri pornografice pe Telegram. În aceste grupuri sunt postate imagini cu femei din Moldova în ipostaze intime, fără consimțământul lor, iar accesul la astfel de grupuri costă între 200 și 300 de lei.

Activistele au cerut autorităților să intervină în aceste cazuri,
relatează Moldova.org. Moldova.org a reușit să confirme existența acestor canale. În cazul unuia dintre ele numărul membrilor depășea 35 000.

În jur de zece victime au solicitat ajutorul Coaliției pentru Viață Fără Violență.