logo

Poliția a intervenit în 165 de cazuri de deblocare a oamenilor pe drumurile naționale


https://www.ipn.md/index.php/ro/politia-a-intervenit-in-165-de-cazuri-de-deblocare-7967_1101067.html

Poliția a intervenit în 165 de cazuri de deblocare a oamenilor aflați în dificultate pe traseele naționale, transmite IPN.

Din cauza condițiilor meteo, în data de 26 noiembrie s-au produs mai multe accidente rutiere. În după amiază zilei de duminică o persoană a decedat, iar alte două au ajuns la spital după ce au fost implicate într-un accident rutier produs pe traseul G-89 km, spre raionul Nisporeni. Un alt accident rutier cu deces a fost înregistrat în apropierea satului Chiperceni din raionul Orhei, în jurul orei 14.00.

Tot în a doua parte a zilei, un autovehicul a derapat de pe drum în satul Sărăteni, raionul Leova, șoferul pierzând controlul mașinii din cauza condițiilor meteo. Nu departe a derapat și a ieșit de pe traseu și un microbuz de pe ruta Tomai-Chișinău. Victime nu au fost înregistrate.


Angajații de la Batalionul de Patrulare și Reacționare Operativă au intervenit în jurul orei 19.00 și au acordat ajutor unui echipaj medical care se deplasa la o chemare și din cauza condițiilor meteo a rămas blocat pe strada Bucovinei din capitală. Și o ambulanță din regiunea transnistreană care se deplasa seara spre Chișinău a fost deblocată. Polițiștii din Cahul împreună cu voluntarii de la Off Road 4×4 Cahul au deblocat circa 30 de automobile blocate pe traseul din Cahul spre satul Moscovei.

Șoferii care pornesc la drum trebuie să se asigure că sistemul de încălzire funcționează eficient, rezervorul de combustibil este plin, telefonul încărcat, iar mașina este echipată corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă. Cetățenii sunt îndemnați ca in cazul unei dificultăți sa apeleze 112.

În această dimineață, la ora 09.00, rămâneau blocate 10 trasee: R- 32 Cahul-satul Balabanu; M-3 Novosiolovca- Vulcănești- Giurgiulești; R-35 Vișniovca-Cantemir-Comrat; R-26 porțiunea Mihailovca–Cimișlia; R-31 Tudora-Palanca; R-2 Chișinău-Bender, R-30 Ciobanovca–Troița Nouă; M-5 Bulboaca; Localitatea Tohatin spre satul Cheltuitori; Strada Băcioii Noi-Drumul Băcioiului.