logo

Poliţia a documentat 15 cazuri de încălcări, de la deschiderea secţiilor de votare


https://www.ipn.md/index.php/ro/politia-a-documentat-15-cazuri-de-incalcari-de-la-8008_1077274.html

Inspectoratul General al Poliției informează că, de la ora 7.00 şi până la 11.00, a documentat 15 cazuri de încălcări. Inclusiv intenții de blocare a accesului spre secţiile de votare: în Floreşti, Dubăsari, Rezina şi Bender. O persoană a intrat în conflict cu un grup de cetăţeni şi a pulverizat gaze lacrimogene, la Varnița. Au fost fixate și două cazuri de fotografiere a buletinului de vot, în Călăraşi şi Chişinău, transmite IPN.

Într-un briefing de presă, şeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Marin Maxian, a comunicat că poliţia a fost sesizată și despre un caz de bănuială de corupere a alegătorilor, la Râşcani, un caz de agitaţie electorală, la Sângerei, şi cinci cazuri de transportare organizată a alegătorilor la secţiile de votare. Potrivit lui, cazurile au fost documentate, au fost aplicate măsurile prevăzute de lege, fiind ridicate plăcuţele de înmatriculare a mijloacelor de transport.

Marin Maxian califică situația din Varniţa drept una tensionată. Un grup de cetăţeni, cu implicarea unor deputaţi, au recurs la acţiuni de blocare a traseelor, inclusiv prin parcarea  unităţilor de transport. Poliţia întreprinde acţiuni de stopare a acestor blocaje şi de verificare a actelor de identitate şi a celor de conducere a unităţilor de transport. Poliţia solicită persoanelor prezente la faţa locului, inclusiv deputaţilor, să acţioneze în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Şeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției a îndemnat cetăţenii să monitorizeze situaţia, să manifeste calm şi să nu se avanseze în acţiuni ilegale.