logo

Platforma DA cere demisia ministrului de externe și a președintelui CEC


https://www.ipn.md/index.php/ro/platforma-da-cere-demisia-ministrului-de-externe-si-a-8008_1077293.html

Platforma Demnitate și Adevăr solicită demisia ministrului de externe, Oleg Țulea și a președintelui CEC, Dorin Cimil, pentru organizarea defectuoasă a procesului electoral. Declarația a fost făcută la o conferință de presă de Andrei Năstase, președintele Platformei DA, transmite IPN.

Totodată, Platforma Demnitate și Adevăr cere suplinirea personalului secțiilor de votare din străinătate cu funcționari ai ambasadelor pentru sporirea capacității de procesare a votanților și prelungirea termenului de votare, până la epuizarea numărului persoanelor aflate la cozi la secțiile de votare din străinătate.

Potrivit lui Andrei Năstase insuficiența numărului secțiilor de votare în străinătate a dus la aglomerarea acestora și îngrădirea dreptului la vot pentru o mare parte dintre cetățenii Republicii Moldova care se află în diasporă. Andrei Năstase și-a exprimat temerea că aceste persoane nu vor reuși să voteze până la închiderea secțiilor d e votare.

„Aflarea în continuare în funcție a celor doi funcționari ar fi o sfidare la adresa statului de drept și a Constituției Republicii Moldova”, a adăugat Andrei Năstase.