logo

Platforma DA a depus actele la CEC pentru a se înregistra în cursa electorală


https://www.ipn.md/index.php/ro/platforma-da-a-depus-actele-la-cec-pentru-a-8011_1081846.html

Partidul politic Platforma Demnitate și Adevăr a depus la Comisia Electorală Centrală actele pentru a se înregistra în cursa electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. CEC are la dispoziție șapte zile să se pronunțe asupra corectitudinii documentelor depuse și să decidă asupra înregistrării, transmite IPN.

Liderul formațiunii, Andrei Năstase, a declarat pentru presă că au fost depuse listele pe care se regăsesc 101 de candidați. Potrivit lui, este vorba despre oameni integri, profesioniști, care au demonstrat în timp că pot livra rezultate bune pentru cetățeni, pentru țară. Printre persoanele de pe listele Platformei, întâi de toate se regăsesc colegii lui din Parlament, care și-au dorit să participe la alegerile din 11 iulie, dar și primari, consilieri, oameni din diasporă etc.

Andrei Năstase a menționat că formațiunea s-a asigurat de sprijinul mai multor politicieni, forțe politice și civice, însă nu a precizat despre care anume este vorba. Potrivit lui, listele Platformei DA mai rămân deschise.

Până în prezent în cursa electorală au fost înregistrate patru formațiuni politice și două blocuri electorale. Este vorba despre: Partidul Acasă Construim Europa, Partidul Acțiunii Comune Congresul Civic, Blocul electoral „Renato Usatîi”, Partidul Acțiune și Solidaritate, Partidul Politic Șor și Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor. În proces de examinare, la CEC, se află actele depuse de către Mișcarea Profesioniștilor „Speranţa - Надежда” și Partidul Democrat.

Desemnarea pretendenților la funcția de deputat are loc până pe 11 iunie, adică cel târziu cu 30 de zile înainte de ziua alegerilor.