logo

Plan de acțiuni pentru consolidarea relațiilor interetnice


https://www.ipn.md/index.php/ro/plan-de-actiuni-pentru-consolidarea-relatiilor-interetnice-7967_1038207.html

Cabinetul de miniștri a aprobat Planul de acțiuni pentru anii 2017-2020 privind implementarea Strategiei de consolidare a relațiilor interetnice în Republica Moldova, transmite IPN. Documentul a fost elaborat în baza principiilor de participare, nediscriminare, transparență și egalitate de gen.

Planul stabilește obiective pentru prima dintre cele trei etape de implementare a Strategiei. Acțiunile vizează patru domenii: viața publică; limba ca mijloc de integrare; dialogul intercultural și apartenența civică la statul Republica Moldova; mass-media.

Autoritățile vor întreprinde acțiuni de încurajare a participării tuturor cetățenilor, în mod egal, în administrația de stat și în serviciul public. Vor fi create premise pentru educația interculturală. De asemenea, vor fi întreprinse acțiuni în vederea asigurării protecției și dezvoltării limbilor minorităților naționale.

Pentru implementarea Planului sunt preconizate cheltuieli în mărime de 4,7 milioane de lei. Banii vor fi alocați din bugetul de stat și din asistența externă, în limita resurselor disponibile.