logo

Pierderi de un milion de lei la RTEC ca urmare a protestelor


https://www.ipn.md/index.php/ro/pierderi-de-un-milion-de-lei-la-rtec-ca-urmare-7967_1025044.html

Regia Transport Electric Chişinău înregistrează pierderi din cauza redirecţionării mai multor rute de troleibuz, ca urmare a acţiunilor de protest, desfăşurate în ultima perioadă în capitală. Anunţul a fost făcut de către şeful RTEC, Gheorghe Morgoci, în cadrul şedinţei operative de la Primărie, transmite IPN.

Gheorghe Morgoci a declarat că redirecţionarea unor rute de troleibuz, din cauza protestelor din capitală, a generat pierderi de circa 20 % din venituri. Astfel, în luna ianuarie curent, veniturile întreprinderii au constituit cu un milion de lei mai puţin, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Şeful RTEC a mai precizat că, din cauza scăderii veniturilor, vor fi restanţe la achitarea salariilor angajaţilor, precum şi la alte plăţi.

Cel mai recent protest de amploare a avut loc duminică, 24 ianuarie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Ulterior, manifestanţii au mărşăluit pe bulevardul Ştefan cel Mare, iar apoi pe Calea Ieşilor. Protestatarii s-au deplasat în marş până la intrarea în capitală dinspre Şoseaua Balcani, unde au blocat circulaţia. În aceste condiţii, multe rute de troleibuz au fost redirecţionate şi şi-au schimbat traseul.