logo

Petru Frunze respinge acuzațiile aduse de un locuitor al satului Puhoi


https://www.ipn.md/index.php/ro/petru-frunze-respinge-acuzatiile-aduse-de-un-locuitor-al-8011_1082501.html

Candidatul la funcția de deputat pe listele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Petru Frunze, respinge acuzațiile aduse Gheorghe Toma, locuitor al satului Puhoi, raionul Ialoveni, că l-ar fi agresat și șantajat. Contactat de IPN pentru o reacție, Petru Frunze a declarat că nu a aplicat forța fizică asupra nimănui. Nu a avut nicio calitate: nici bănuit, nici învinuit, nu a fost sancționat nici contravențional, nici penal.

Candidatul spune că nu a avut nicio legătură cu cazul invocat. Decât faptul că a fost garant, în condițiile în care Ghenadie Bârcă, locuitor al satului Puhoi, urma să-i plătească tratamentul bărbatului agresat, Gheorghe Toma, după ce s-au bătut în fața discotecii din sat. „Nu am avut nicio calitate, am fost doar un garant al faptului că Ghenadie Bârcă urma să asigure cheltuieli pentru tratament”, a declarat candidatul PAS pentru IPN.

El mai spune că, în 2019, atunci când un portal de știri a publicat o informație referitoare la subiectul agresiunii, s-a adresat la Procuratură. Potrivit materialelor cauzei, Ghenadie Bârcă l-a agresat pe Gheorghe Toma, în 2006. Iar numele său nu este menționat. Atunci, portalul de știri a emis un comunicat prin care își cere scuze de la Petru Frunze pentru că a publicat informații calomnioase.

Petru Frunze  a mai spus că Gheorghe Toma ar fi activist al Partidului Socialiștilor, iar acuzațiile lansate țin de campania electorală. „Luând în considerație că este campanie electorală și Partidul Socialiștilor nu știe cum altfel să-și motiveze membrii de partid, încearcă să arunce asemenea idei în spațiul public. În campania electorală pentru prezidențiale, această persoană, Gheorghe Toma, a participat în fiecare localitate din raionul Ialoveni, în echipa PSRM, pentru a distribui materiale electorale. Este un activist al Partidului Socialiștilor”, a declarat Petru Frunze.

Într-un briefing de presă la IPN, Gheorghe Toma a povestit că, în anul 2006, a fost agresat de Petru Frunze și de un alt sătean, Ghenadie Bârcă. Acesta spune că vrea să i se facă dreptate și nu vrea ca Petru Frunze să ajungă în Parlament pentru că îi este frică de ce poate urma.