Peste 3 mii de note au fost modificate în urma examinării contestaţiilor la bacalaureat, din peste 30 de mii de solicitări depuse. După procedura de contestare, numărul candidaţilor care au susţinut toate examenele de bacalaureat a crescut cu 403 persoane, iar numărul candidaţilor care au susţinut sesiunea de bacalaureat cu 10 pe linie a crescut de la 4 la 7 elevi.
Ministrul educaţiei, Maia Sandu, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că 3555 de note au fost mărite cu un punct, iar 13 note au fost mărite cu două puncte. Ministrul a spus că situaţia creată va fi analizată, iar pe evaluatorii vor fi instruiţi mai bine pentru viitoarele examene.
La conferinţa de presă au fost prezenţi şi elevii care au avut 10 pe linie. Aceştia au declarat că sunt mulţumiţi de faptul cum a fost organizat bacalaureatul pentru că s-a încercat să fie combătut fenomenul plagiatului, prin montarea camerelor video. Elevii au venit şi cu unele sugestii pentru procesul de învăţământ. Una dintre eleve, Violeta Nichifor, absolventă a Liceului „Mircea Eliade”, a spus că ar fi bine ca părinţii să aibă acces de la distanţă la notele copiilor, aşa cum se face în unele ţări străine. De asemenea, pe lângă disciplinele obligatorii, ar fi bine dacă ar exista discipline opţionale.
Pe data de 6,7 şi 8 iulie curent, elevii cu note insuficiente pot depune cereri pentru sesiunea suplimentară de bacalaureat, care se va desfăşura în perioada 15-20 iulie. Pentru aceasta, candidaţii trebuie să depună o cerere în scris la centrul de bacalaureat. Sesiunea suplimentară de bacalaureat este organizată pentru persoanele care, din motive obiective, nu s-au prezentat la examenele de bacalaureat în sesiune de bază, precum şi pentru candidaţii care au luat note insuficiente.