logo

Pentru soluționarea conflictului de pe Nistru, este necesar un proiect de țară, opinie


https://www.ipn.md/index.php/ro/pentru-solutionarea-conflictului-de-pe-nistru-este-necesar-un-proiect-7978_1036767.html

Pentru soluționarea conflictului de pe Nistru, este necesar un proiect de țară. Acesta nu a existat în ultimii 25 de ani pentru că în permanență la conducerea organelor de forță erau numiți oameni de către Moscova. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Sfatul Țării” de la postul de televiziune 10TV, transmite IPN.

Ghenadie Cosovan, președintele Asociației „Credință Patriei”, susține că ultimele acțiuni ale autorităților moldovenești îl fac să creadă că acest proiect de țară a apărut. „Eu îmi doresc ca aceste măsuri să nu fie episodice și să nu fie făcut un atac asupra noastră, a celor care promovăm aceste idei”, spune Ghenadie Cosovan.

Fostul membru al Comisiei Unificate de Control, Ion Leahu, menționează că Federația Rusă nu are interes de a dezlipi regiunea transnistreană de Republica Moldova. Potrivit lui, Moldova, la fel ca și celelalte state ex-sovietice, este în zona de interes strategic al Rusiei. „Putin nu-și închipuie că el ar putea să cedeze măcar un petic din Republica Moldova”, declară Ion Leahu.