logo

Pedeapsă mai dură pentru șoferul care a provocat un accident soldat cu 4 morți și 5 răniți


https://www.ipn.md/index.php/ro/pedeapsa-mai-dura-pentru-soferul-care-a-provocat-un-7967_1067043.html

Șoferul care, acum un an, a provocat un accident rutier, soldat cu decesul a patru persoane și rănirea altor cinci, a primit o pedeapsă mai dură după ce procurorii au contestat decizia primei instanțe. Curtea de Apel Chișinău a dictat o pedeapsă definitivă de șase ani de închisoare, cu doi ani mai mult ca prima instanță, transmite IPN.

Tragedia s-a produs în seara zilei de 18 iulie 2018, în apropiere de localitatea Leușeni, raionul Hâncești. Inculpatul, care se deplasa cu peste 120 km/h, a accidentat din plin o căruță în care se aflau nouă persoane.

În urma impactului, patru persoane, printre care și trei copii, au decedat pe loc. Alte cinci persoane au fost grav rănite. Victimele erau membri a trei familii și se întorceau acasă de la muncă.

Șoferul, în vârstă de 36 de ani, a fost reținut imediat și până la sentință s-a aflat în arest. Potrivit Procuraturii raionului Hâncești, cu trei luni până la accident, inculpatul fusese eliberat din detenție după ce a ispășit o pedeapsă de 11 ani de închisoare pentru o tâlhărie comisă pe teritoriul Federației Ruse.

Prin decizia Curții de Apel, pe lângă pedeapsa cu închisoare, bărbatul va trebui să achite succesorilor părților vătămate un milion de lei pentru prejudiciul moral și material cauzat.

Decizia este executorie, însă poate fi supusă recursului la Curtea Supremă de Justiție.