logo

PDM va înainta candidatul la funcţia de premier la ora 13.00


https://www.ipn.md/index.php/ro/pdm-va-inainta-candidatul-la-functia-de-premier-la-ora-1300-7978_1024789.html

Partidul Democrat va merge la ora 13.00 la Reşedinţa preşedintelui de la Condriţa unde va înainta candidatul său la funcţia de prim-ministru. Informaţia a fost confirmată pentru IPN de către Adrian Bulgari, consilierul preşedintelui PDM, Marian Lupu. Formaţiunea s-a convocat în această dimineaţă, 13 ianuarie, în şedinţa Biroului permanent la care şi s-a decis cine este candidatul, însă declaraţii de presă nu s-au făcut deşi jurnaliştii au aşteptat mai mult timp la sediul PDM.

Democraţii nu au făcut declaraţii pentru presă după şedinţa Biroului permanent al formaţiunii. În schimb s-a comunicat că jurnaliştii vor afla deciziile mai târziu, după ce candidatul va fi înaintat preşedintelui ţării.

Tot astăzi a avut loc şi şedinţa fracţiunii Partidului Liberal Democrat unde urma să se decidă dacă aceasta va susţine sau nu învestirea viitorului Guvern. Contactat de IPN, deputatul liberal-democrat, Valeriu Ghileţchi, a menţionat că fracţiunea va lua o decizie finală doar după ce va afla cine este candidatul democraţilor la funcţia de premier. Totodată, parlamentarul a adăugat că liberal-democraţii încă nu cunosc cine s-a decis a fi înaintat.

Cel târziu joi, 14 ianuarie, preşedintele Nicolae Timofti trebuie să semneze demersul de desemnare a unui nou candidat la funcţia de prim-ministru.