logo

PDM le promite militarilor apartamente de serviciu și instruiri în ţările partenere


https://www.ipn.md/index.php/ro/pdm-le-promite-militarilor-apartamente-de-serviciu-si-instruiri-8011_1082113.html

Partidul Democrat îşi propune ca toţi militarii să fi asiguraţi cu apartamente de serviciu. Formațiunea va pleda pentru includerea Republicii Moldova în diferite iniţiative şi programe NATO. Va delega militari la şcolile de instruire din ţările partenere. Oferta electorală a PDM pe segmentul apărării, inclusă în Planul de țară „Moldova Altfel”, a fost prezentată astăzi, 4 iunie, de vicepreședintele partidului, Alexandru Pînzari, ex-ministru al apărării, transmite IPN.

Într-un briefing de presă
, Alexandru Pînzari a declarat că PDM îşi propune modernizarea armatei în dependenţă de riscurile şi ameninţările regionale şi internaţionale şi dezvoltarea educaţiei patriotice, culturii de apărare. De asemenea, PDM intenţionează să vină cu iniţiative legislative pentru a egala o zi de deplasare a militarilor moldoveni în misiuni de pacificare cu două zile lucrătoare în stagiul lor de lucru.

Vicepreședintele PDM a remarcat că în experienţa sa scurtă de ministru al apărării, perioadă care coincide cu cea pandemică, Armata Naţională a fost alături de poliţişti şi carabinieri în stradă. Medicii au fost transportaţi acasă sau la serviciu când transportul public nu circula. Militarii au participat la amenajarea Centrului de triere COVID de la Moldexpo. Au patrulat pe jos în Bălţi, Chişinau, Cahul, și-au dus misiunea la posturi fixe în raioanele plasate în carantină. Alexandru Pînzari a precizat că în acea perioadă geniştii au identificat şi au distrus peste 2000 de substanţe explozive pe întreg teritoriul ţării. Militarii au donat plasma şi sânge pentru bolnavii de COVID-19, iar spitalul militar a primit mii de pacienţi cu simptome. Tot în acea perioadă, au fost ajutaţi veteranii şi văduvele de război, prin lansarea unei linii telefonice la care aceştia îşi comunicau problemele, a subliniat Alexandru Pînzari.