logo

PDM colectează semnături pentru continuarea reformelor inițiate de Guvernul Filip


https://www.ipn.md/index.php/ro/pdm-colecteaza-semnaturi-pentru-continuarea-reformelor-initiate-de-guvernul-8011_1081892.html

Partidul Democrat a lansat astăzi, 26 mai, o campanie de colectare a semnăturilor în susținerea Planului de țară „Moldova altfel”. Potrivit lui Alexandru Jizdan, secretarul general al PDM, planul, pentru anii 2021-2025, reprezintă o continuitate a reformelor lansate în perioada Guvernului Filip, 2016-2019. Documentul a fost elaborat de experți ai PDM în economie, agricultură, educație, cultură, securitate, justiție. În cadrul campaniei, PDM intenționează să colecteze zeci de  mii de semnături, transmite IPN.

Pavel Filip nu a venit la lansare, pentru ca are o agenda foarte încărcată, au precizat colegii săi. Alexandru Jizdan, secretarul general al PDM, a menționat că în Planul de țară „Moldova altfel” sunt „idei benefice pentru dezvoltarea Republicii Moldova. „Astăzi și dușmanii Partidului Democrat recunosc că Guvernul Filip a fost un guvern eficient și majoritatea celor care au activat în Guvernul Filip fac parte din echipa Partidului Democrat. Venim cu multă experiență, cu multă dorință de a dezvolta țara mai departe și cu lecții învățate din greșelile pe care le-a comis Partidul Democrat, cu dorința de a nu le mai repeta în continuare”, a declarat Alexandru Jizdan.

În Planul de țară „Moldova altfel”, Alexandru Jizdan, ex-ministru al afacerilor interne, a înaintat propuneri de reformare a MAI. Monica Babuc, ex-ministru al educației, s-a pronunțat asupra aspectelor de reformare a domeniului învățământ, iar Alexandru Panzari, fostul șef al Inspectoratului General Poliției, a înaintat propuneri pe sectoarele securitate și apărare.

30 de echipe ale PDM vor merge cu acest plan de țară în toate raioanele, iar propunerile cetățenilor vor fi inserate în document. Când va fi definitivat, Planul de țară „Moldova altfel” va fi transmis echipei noului guvern, care va fi învestit după alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.