logo

PDCM, AUR și PVE – în dezbateri la „Te votezi la ProTV”


https://www.ipn.md/index.php/ro/pdcm-aur-si-pve-in-dezbateri-la-te-votezi-8011_1082622.html

O nouă competiție de promisiuni în timpul unei noi runde de dezbateri electorale în platoul ProTV. Reprezentantul formațiunii conduse de fostul premier Ion Chicu promite proiecte de infrastructură și majorarea salariilor, reprezentantul AUR dă asigurări că, odată ajunsă în Parlament, formațiunea va asigura unirea Republicii Moldova cu România, iar candidatul la funcția de deputat pe lista Partidului Verde Ecologist spune că va investi în proiecte de reciclare a deșeurilor și construcției stațiilor de epurare, transmite IPN.

Reprezentantul Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei spune că, ajunsă în Parlament, formațiunea fostului premier Ion Chicu va continua proiectele de infrastructură și reforma fiscală lansate în perioada în care Ion Chicu era ministru al finanțelor, apoi prim-ministru. În același timp, colegii fostului șef de executiv îi iau apărarea liderului lor de partid și spun că acesta nu ar fi încălcat legea atunci când a organizat nunta fiului său în plină pandemie.

„Prioritățile noastre sunt dezvoltarea economică a țării, consolidarea poporului, pentru că societatea este dezbinată, stoparea exodului populației. De asemenea, planificăm implementarea proiectelor de infrastructură. Proiectele de infrastructură vor aduce în țară mai mulți investitori. Subiectul nunții este unul epuizat, Ion Chicu a menționat că la acea nuntă nu s-au încălcat regulile impuse de Comisia pentru Situații Excepționale” a spus  Ala Leca, candidat la funcția de deputat pe lista Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei, în cadrul dezbaterilor electorale  „Te votezi la ProTV”.

Liderul Alianței pentru Unirea Românilor a menționat că dezideratul principal al formațiunii este unirea celor două state românești. În același timp, Vlad Bilețchi a respins ideea unui traseism politic în cazul colegilor săi care și-au părăsit partidele în favoarea AUR. „Noi am făcut înaintea alegerilor o unificare a forțelor unioniste, traseism este atunci când îți trădezi cauza și devii din democrat – comunist, din socialist – proeuropean. La noi au fost și sunt patrioți și unioniști, nimeni nu și-a vândut mandatul de deputat pentru interesele oligarhilor”, a declarat Vlad Bilețchi.

Candidatul a precizat că prioritățile AUR sunt retragerea neîntârziată a trupelor ruse din Republica Moldova, creșterea nivelului de trai cel puțin până la nivelul celui din România prin alocații, pensii, burse majorate. „Aducerea unui procuror din Europa, ca toți hoții să stea la pușcărie”, a mai spus candidatul la funcția de deputat pe lista Partidului Alianța pentru Unirea Românilor.

Reprezentantul Partidului Verde Ecologist spune că, deopotrivă cu problemele sociale și economice, subiectele de mediu ar trebui să constituie o prioritate a autorităților. Odată ajuns în Parlament, Partidul Verde Ecologist dă asigurări că va investi în construcția stațiilor de epurare.

„Se cheltuiesc milioane pentru drumuri, toată lumea visează la autostrăzi, dar credem că este imperios necesar ca, alături de drumuri, să se investească în stații de epurare și în stații de prelucrare și reciclare a deșeurilor. Degeaba avem drumuri bune dacă toate apele ne sunt poluate. În același timp, noi pledăm pentru anularea armatei obligatorii. Este o formă legală, dar deloc modernă de exploatare a omului de către stat”, a spus Oleg Brega, candidat la funcția de deputat pe lista Partidului Verde Ecologist.

Dezbaterile electorale „Te votezi la ProTV” sunt realizate de postul de televiziune ProTV Chișinău în colaborare cu Asociația Promo-LEX, Radio Europa Liberă Moldova, portalul Anticorupție.md, publicația online NewsMaker, Agenția de Presă IPN și portalul Privesc.eu.