logo

Patru partide riscă sancțiuni pentru neprezentarea în termen a rapoartelor financiare


https://www.ipn.md/index.php/ro/patru-partide-risca-sanctiuni-pentru-neprezentarea-in-termen-a-rapoartelor-finan-7965_1047976.html

Comisia Electorală Centrală informează că patru partide politice din cele 46 înregistrate în Republica Moldova nu au prezentat la timp raportul financiar pentru anul 2018. Este vorba de Partidul Politic Partidul Ruso-Slavean din Moldova, Partidul Politic Partidul Renașterii, Partidul Politic Casa Noastră-Moldova și Partidul Socialist din Moldova, transmite IPN.

CEC amintește că neprezentarea de către partidele politice a rapoartelor privind gestiunea lor financiară în termenul și formatul stabilit de Comisie, inclusiv prezentarea unor date incomplete în raport, se sancționează cu amendă de la 180 la 300 de unități convenționale (de la 9 mii la 15 mii lei) aplicată persoanei cu funcție de răspundere.

CEC urmează să adopte în cadrul unei ședințe o hotărâre de constatare, după care președinta CEC, Alina Russu, va înștiința partidul politic despre data și ora când va fi întocmit procesul-verbal cu privire la contravenție. Termenul de prescripție este de un an.