logo

PAS: PSRM pregătește acțiuni provocătoare pe ultima sută de metri de campanie


https://www.ipn.md/index.php/ro/pas-psrm-pregateste-actiuni-provocatoare-pe-ultima-suta-de-8011_1082735.html

Membrii Partidului Acțiune și Solidaritate susțin că, pe ultima sută de metri a campaniei electorale, cei de la Partidul Socialiștilor pregătesc mai multe acțiuni provocatoare. Potrivit deputaților PAS, se pregătește tipărirea și distribuirea materialelor false despre formațiune, dar și lipirea afișelor în numele PAS în locuri neautorizate, inclusiv pe automobile, transmite IPN.

Într-o conferință de presă, președintele interimar PAS, Igor Grosu, a anunțat că socialiștii cu bani obscuri au creat partide peste noapte cu scopul de a induce în eroare alegătorii și cu scopul de a anula votul a mii de oameni. „Facem apel la cetățenii de bună credință: Chiar dacă aveți simpatii pentru o echipă nou formată sau un partid care riscă să nu treacă pragul, chibzuiți bine. Merită oare să irosiți un vot care ajunge partajat de Șor, Dodon și Voronin sau oferiți acel vot unei echipe la care hămăie toate lichelele? Al doilea tur nu va fi. Ce alegem la 11 iulie, aceea vom avea până în 2025”, a spus deputatul.

Un alt deputat, Sergiu Litvinenco, a menționat că PSRM pregătește scrierea pe pereții caselor, clădirilor, blocurilor, stațiilor a mesajelor în numele PAS. „Asta se face pentru a încerca sa enerveze oamenii precum că PAS folosește orice metode pentru a câștiga alegerile. Se pregătește și lipirea afișelor în locuri neautorizate ca sa creeze impresia că PAS nu respectă regulile de plasare a afișajului electoral. Pe stâlpi, pe la stații, pe clădirile magazinelor sau a blocurilor”, susține Sergiu Litvinenco.

Potrivit lui, se planifică să fie aruncate pe jos, în locuri aglomerate, materiale PAS, în special în piețe, în fața blocurilor de locuit, în parcuri. O altă acțiune planificată este distribuirea afișelor cu chemarea la o campanie agresivă din partea susținătorilor PAS – ca și cum PAS ar chema la acțiuni violente împotriva susținătorilor oponenților politici.

Secretarul general PAS, Andrei Spînu, a venit cu un mesaj pentru membrii și susținătorii PAS. „Stimați colegi, am făcut o cale lungă. Am câștigat prezidențialele și suntem la un PAS de a face majoritate în Parlament. Știu că sunteți obosiți și epuizați. Lupta a fost lungă. Au mai rămas câteva zile. Pornim toată energie care a rămas și mergem pe la toate casele să discutăm cu oamenii, să îi convingem să meargă la vot și să voteze pentru PAS. Vă mulțumim din suflet și la muncă pentru victorie”, a mai spus Spînu.

Actualizare /11:52/ Contactată de IPN pentru un comentariu, purtătoare de cuvânt a PSRM, Carmena Sterpu, a declarat că „cei din PAS cunosc dubios de bine cum se poate face o campanie murdară”. „Considerăm că ei vor să se autovictimizeze intenționat, pentru a învinui în mod fals alți concurenți de atacuri electorale”.