logo

Partidul „Puterea Oamenilor” s-a lansat în campania electorală în format online


https://www.ipn.md/index.php/ro/partidul-puterea-oamenilor-s-a-lansat-in-campania-electorala-8011_1082274.html

Partidul „Puterea Oamenilor” s-a lansat în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie în cadrul unei conferințe online. Formațiunea a ales un astfel de format în semn de solidaritate cu sistemul educațional, unul dintre cele mai afectate de pandemie, transmite IPN.

„Așa, pe Zoom online, au învățat elevii noștri în an de pandemie. Astăzi suntem solidari cu ei. În primul rând, cu copiii. Dar și cu părinții, buneii și cadrele didactice.  Și noi, ca mii de elevi din toată țara, am avut probleme să ne conectăm online și a fost nevoie să facem câteva teste. La cineva era internetul slab, la cineva nu mergea sunetul, altcineva trebuia instruit. De asta, noi azi, în primul rând, spunem un mare mulțumesc copiilor pentru că, deși cu multe bariere, cu multă indiferență din partea autorităților, au reușit și s-au descurcat să învețe”, a declarat Ruslan Codreanu, liderul partidului, fost primar interimar al municipiului Chișinău.

Președintele Partidului „Puterea Oamenilor” susține că a venit vremea ca toți copiii din Republica Moldova să trăiască simțul oportunităților egale. „Indiferent că sunt copii din sate sau orașe, din nord sau din centru, din familii înstărite sau vulnerabile, vorbitori de română, rusă, ucraineană sau găgăuză. Toți copiii trebuie să aibă șansa să devină ce își doresc, iar PPO va munci pentru ei”, a subliniat Ruslan Codreanu.

„Vom investi în educație, în sănătate, în mediu, în justiție, din perspectiva părinților și a copiilor. Investim în lucruri care într-adevăr contează. Pentru că, așa cum zicea marele Spiru Haret: „Investești în educație, culegi în economie”. Nu vom uita nici de agricultori, de râuri, de păduri și de mediul înconjurător. Clasa de mijloc în agricultură nu există. Vom reforma tot ce înseamnă subvenții, să nu mai ajungă banii la cei care au, ci la cei care într-adevăr au nevoie de ei. 80% din membrii noștri nu au mai făcut politică. Vom face din Moldova o țară în care fiecare din noi să simtă că are viitor”, a mai spus Ruslan Codeanu.

Medicul pediatru Mihai Stratulat, candidat pe lista PPO, a menționat că formațiunea vine cu un program complet de reformare a sistemului medical din Republica Moldova. Principalele direcții vizează majorarea și optimizarea cheltuielilor publice în sănătate, prioritizarea investițiilor și direcționarea fondurilor publice către servicii de sănătate performante și de calitate și utilizarea lor cât mai eficientă. Programul PPO mai prevede depolitizarea sistemului medical, regionalizarea spitalelor și sporirea calității serviciului medical pediatric, introducerea programelor de sănătate publică pentru depistarea precoce a maladiilor cu grad ridicat al morbidității și mortalității în Moldova.

Pe lista PPO sunt 57 candidaţi, iar primii 10 sunt: Ruslan Codreanu, Mihai Stratulat, Irina Revin, Ala Bulgaru, Radu Podolean, Inga Catlabuga, Marin Zavalidrov, Ruslan Vasilică, Cristina Temizkay, Petru Socolan

Partidului Puterea Oamenilor a fost fondat la 18 martie 2021.