logo

Parlamentarii sunt îndemnaţi să interzică propaganda homosexuală


https://www.ipn.md/index.php/ro/parlamentarii-sunt-indemnati-sa-interzica-propaganda-homosexuala-7965_1004179.html

Asociaţiile obşteşti „Moldova Mea” şi „Pro Ortodoxia” solicită deputaţilor votarea unui proiect de lege care să interzică propaganda homosexualităţii. Preşedintele „Moldova Mea”, Fiodor Ghelici, a declarat, într-o conferinţă de presă, că va avea o întrevedere cu liderul PCRM, Vladimir Voronin, căruia îi va solicita promovarea unui asemenea proiect, transmite IPN.

Fiodor Ghelici a spus că deţine informaţii că la începutul lunii iunie minorităţile sexuale intenţionează să organizeze o paradă, la care vor veni şi invitaţi din ţările străine. „Eu personal voi acţiona aceste persoane în judecată pentru încălcarea demnităţii mele şi a familiei mele. Dacă vom permite încălcarea drepturilor noastre, atunci va avea loc un război civil. Nu putem permite ca minorităţile să încalce drepturile majorităţii”, a spus Fiodor Ghelici.

Potrivit preşedintelui asociaţiei „Moldova Mea”, votarea de către Parlament a Legii privind asigurarea egalităţii nu le oferă minorităţilor sexuale dreptul să depăşească cadrul legal. Or, spune Fiodor Ghelici, legea nu a fost votată pentru promovarea homosexualităţii. Liderul „Moldova Mea” va insista ca în proiectul privind interzicerea propagandei minorităţilor sexuale să fie menţionate şi pedepse pentru cei care vor încălca această lege, inclusiv pedepse cu închisoarea.

Preşedintele organizaţiei „Pro Ortodoxia”, Ghenadie Valuţa, a spus că sunt multe ţări care au aprobat legi pentru interzicerea propagandei minorităţilor sexuale, printre care Rusia şi Ucraina. „Îi vom vedea ca în oglindă pe deputaţii noştri, în dependenţă de cum vor vota acest proiect”, a spus Ghenadie Valuţa.

În luna mai anul trecut, Parlamentul a votat Legea privind asigurarea egalităţii, care stabileşte un mecanism de asigurare a egalităţii cetăţenilor Republicii Moldova în domeniul muncii, educaţiei, accesul la bunuri şi servicii publice. Votul în Parlament a fost anticipat de numeroase proteste, în special organizate de către reprezentanţi ai comunităţii religioase, care cereau excluderea din lege a prevederilor care vizează minorităţile sexuale.