logo

Orchestra Naţională de Cameră va concerta în mai multe oraşe din România


https://www.ipn.md/index.php/ro/orchestra-nationala-de-camera-va-concerta-in-mai-multe-orase-7967_1022291.html

Orchestra Naţională de Cameră a Republicii Moldova va participa la cel mai mare eveniment cultural internaţional organizat de România. Este vorba despre Festivalul Internaţional „George Enescu”. Totodată, muzicienii vor susţine concerte la Bucureşti, Sibiu, Bacău şi Bistriţa-Năsăud, transmite IPN.

Orchestra Naţională de Cameră va participa la acest festival pentru a doua oară. Muzicienii vor susţine două concerte conduse de maestrul Cristian Florea. Primul va avea loc pe 12 septembrie la Sala Mică a Palatului din Bucureşti. Reprezentaţia este inclusă în seria de concerte „Enescu şi contemporanii săi”. Cel de-al doilea concert, inclus în seria „Concerte în ţară”, va avea loc la Filarmonica de Stat din Sibiu, pe 15 septembrie. Turneul se va încheia pe 17 septembrie, la Bistriţa-Năsăud, anunţă un comunicat de presă al Ministerului Culturii.

Cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional „George Enescu” se desfăşoară în perioada 30 august - 20 septembrie, la Bucureşti şi în alte oraşe din România. Evenimentul este dedicat aniversării a 134-a de la naşterea marelui compozitor român. Festivalul aduce publicului 22 de lucrări de George Enescu în interpretarea unora dintre cele mai valoroase orchestre ale lumii: Royal Concertgebouw Amsterdam, London Symphony Orchestra, Filarmonica din Berlin, Orchestra Filarmonicii din Viena. La festival participă circa 2500 de artişti străini. Timp de 22 de zile, vor avea loc peste 70 de concerte.

Festivalul Internaţional „George Enescu” se organizează o dată la doi ani şi este cel mai puternic promotor al creaţiei şi valorilor marelui compozitor român, intrat în patrimoniul mondial, George Enescu.