logo

Oleg Burlacu este candidatul PLDM la funcția de primar de Chișinău


https://www.ipn.md/index.php/ro/oleg-burlacu-este-candidatul-pldm-la-functia-de-primar-8012_1099267.html

Oleg Burlacu este candidatul Partidului Liberal Democrat la funcția de primar al municipiului Chișinău. Prezentarea acestuia a fost făcută de liderul partidului, Vlad Filat, în cadrul unui eveniment public, transmite IPN.

Oleg Burlacu a spus că în viața de zi cu zi face avocatură, are experiență în administrația APL peste Prut. Ia din trecut doar ce e bun, încearcă să privească doar înainte și să așeze lucrurile așa ca să genereze plusvaloare în tot ce face. În opinia sa, viitorul poate fi schimbat doar împreună și crede că acest lucru se poate de realizat împreună cu locuitorii Chișinăului. El a remarcat că a făcut cunoștință cu Vlad Filat prin consilierul municipal Ruslan Verbițchi, iar propunerea de a candida alături de PLDM la Primărie a primit-o deschis.

Oleg Burlacu crede că Primăria Chișinău trebuie să lucreze în interesul cetățenilor, ceea ce e realizabil. De asemenea, că e nevoie de un filtru pentru direcții și alte departamente de la Primărie la capitolul performanța managerilor.

Oleg Burlacu și propune ca în primele șase luni să stabilească indici de performanță în care capacitățile managerilor să fie testate la maximum pentru a crea o administrație publică eficientă. Primăria trebuie să reprezinte un instrument de servicii în interesul public al locuitorilor din Chișinău, fapt realizabil. El consideră că este realizabil să fie aduse în Chișinău cele mai mari companii europene pentru investiții, să fie create locuri de muncă și să fie crescut nivelul de trai.

Potrivit lui Vlad Filat, în privința candidatului PLDM la Primărie căutările au fost lungi, deloc simple, pentru că au căutat un candidat care întrunește calitățile necesare pentru a scoate Chișinăul din criza administrativă profundă în care se află, un candidat care poate să îndrepte toate resursele și toată energia pentru dezvoltarea municipiului.

PLDM a căutat un om cu talente avansate de organizator și negociator. Un specialist în management public și în construcția echipelor eficiente. Chișinăul are nevoie de un om capabil să unească echipa Primăriei într-un corp unic, concentrat pe rezolvarea problemelor cetățenilor. Orașul are nevoie de un om capabil să organizeze selectarea rațională a problemelor și proiectelor prioritare, să asigure elaborarea programelor și planurilor de acțiuni și să asigure realizarea lor calitativă. Oleg Burlacu are toate aceste calități, are pregătirea, dar și experiența necesară pentru ca Chișinăul să aibă o administrare eficientă și în interesul chișinăuienilor, a mai spus Vlad Filat.