logo

Oazu Nantoi: Partidele parlamentare reprezintă o problemă pentru statalitatea Republicii Moldova


https://www.ipn.md/index.php/ro/oazu-nantoi-partidele-parlamentare-reprezinta-o-problema-pentru-statalitatea-rep-7978_1024350.html

Partidele parlamentare au degradat în aşa măsură încât reprezintă o problemă pentru statalitatea Republicii Moldova. Declaraţia a fost făcută de către analistul politic Oazu Nantoi în cadrul emisiunii „Loc de dialog” de la postul public „Radio Moldova”, trannsmite IPN.

„Republica Moldova este un stat captiv, iar captivitatea este ţinută de Vladimir Plahotniuc. Dacă în alte ţări s-ar fi întâmplat ceea s-a întâmplat la noi, apoi două treimi dn clasa politică ar fi stat la puşcărie. Ei ignoră şi sfidează situaţia economică, sărăcia cu care se confruntă cetăţenii”, a precizat analistul.

Referindu-se la disputa dintre PDM şi PLDM, Oazu Nantoi a declarat că „este vorba de o concurenţă dintre două partide. Nu se ştie cu ce se va termina această ambiguitate. Plahotniuc a trecut printr-un proces îndelungat ca să ajungă la această etapă. PLDM, care a comis multe greşeli, încearcă să dea peste cap acest scenariu”.

Oazu Nantoi a adresat şi un mesaj către cetăţeni ca să nu creadă declaraţiilor politicienilor. „Declaraţiile şi acţiunile politicienilor denotă gradul de putrefacţie a sistemului nostru politic. Oamenii nu trebuie să se lase înşelaţi de declaraţiile cinice ale politicienilor”, a spus analistul.