logo

O pretinsă vrăjitoare a fost condamnată la 8 ani de închisoare pentru escrocherie


https://www.ipn.md/index.php/ro/o-pretinsa-vrajitoare-a-fost-condamnata-la-8-ani-de-inchisoare-pentru-escrocheri-7967_1016061.html

O locuitoare a raionului Străşeni, care pretindea că are puteri magice, a fost condamnată la 8 ani de detenţie pentru escrocherie, după ce a înşelat şapte persoane, cărora le-a promis că-i poate scăpa de farmece şi blesteme, transmite IPN.

Procurorii din Rezina au stabilit că, în vara anului trecut, femeia de 46 de ani a intrat în şapte gospodării din raioanele Rezina şi Şoldăneşti, convingându-i pe stăpâni că posedă puteri magice şi îi poate ajuta să scape de blesteme. Femeia a obţinut de la victime bani, bunuri şi bijuterii din aur, în valoare de peste 91 de mii de lei, bani pe care va trebui să-i plătească victimelor ca despăgubire pentru prejudiciul material cauzat, conform deciziei instanţei de judecată.

Acesta nu este primul caz când pretinsa magiciană este trasă la răspundere penală pentru comiterea unor astfel de infracţiuni. Prin sentinţa pronunţată, instanţa de judecată a lipsit-o de dreptul de a exercita activităţi în domeniul medicinii netradiţionale şi psihologiei pe un termen de 5 ani.

Sentinţa este cu drept de atac.