logo

O misiune de experţi va evalua impactul condiţiilor meteo asupra agriculturii


https://www.ipn.md/index.php/ro/o-misiune-de-experti-va-evalua-impactul-conditiilor-meteo-asupra-agriculturii-7966_1022101.html

Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, împreună cu PNUD Moldova şi FAO, va identifica un mecanism de delegare a unei misiuni de experţi pentru evaluarea impactului condiţiilor meteo atipice din anul 2015 pentru producătorii agricoli. Despre aceasta, ministru agriculturii, Ion Sula, a discutat la o întrevedere cu Narine Sahakyan, reprezentant permanent adjunct PNUD în Moldova, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului,  urmează să fie elaborată şi o metodologie-cadru pentru determinarea pagubelor suferite de producătorii agricoli urmare a calamităţilor naturale. Ion Sula a solicitat asistenţa PNUD în elaborarea şi promovarea legii privind acordarea despăgubirilor în caz de calamităţi naturale în agricultură.

Ministerul contează pe sprijinul PNUD şi în procesul de consolidare a capacităţilor în elaborarea şi promovarea politicilor sectoriale, precum şi la reformarea sistemului de ştiinţă, învăţământ, cercetare şi extensiune rurală.