logo

O grupare criminală care sustrăgea bani de pe carduri petroliere a fost reţinută de poliţie


https://www.ipn.md/index.php/ro/o-grupare-criminala-care-sustragea-bani-de-pe-carduri-petroliere-a-fost-retinuta-7967_1023783.html

O grupare criminală, specializată în săvârşirea escrocheriilor în proporţii deosebit de mari, a fost reţinută de poliţie. Ca urmare a acţiunilor ilegale, aceasta a adus prejudicii materiale de circa un milion de lei pentru o companie petrolieră din municipiul Chişinău. Membrii grupării sustrăgeau ilegal bani de pe cardurile companiei petroliere, transmite IPN.

La sfârşitul săptămânii trecute, ofiţerii de investigaţie ai Inspectoratului de Poliţie al sectorului Râşcani, de comun cu procuratura sectorului Râşcani au efectuat 12 percheziţii şi au reţinut 11 persoane. „Este vorba despre nouă bărbaţi şi două femei cu vârsta cuprinsă între 19 şi 36 de ani. Acest grup criminal a implementat o schemă frauduloasă de însuşire ilegală de mijloace financiare din conturile unei întreprinderi. Trei dintre membrii grupării sunt angajaţi ai acestei companii, activau în calitate de operatori superiori la o staţie de alimentare cu petrol, ei gestionau schemă de însuşire a banilor”, a menţionat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Poliţie Chişinău, Adrian Jovmir

Potrivit poliţiei, într-o singură zi, membrii grupării puteau să retragă până la 20 de mii de lei de pe cardurile petroliere. „Au fost efectuate percheziţii, au fost depistate carduri, mijloace financiare şi purtători electronici de informaţie privind evidenţa acelor mijloace retrase. La unul din membrii grupării au fost depistate droguri, pastile cu efect psihotrop, nu excludem că ar fi fost implicat şi în comercializarea ilegală a substanţelor narcotice”, a declarat Jovmir.

Membrii grupării au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore la Izolatorul de detenţie preventivă a Direcţiei Poliţiei din municipiul Chişinău. Ulterior, au fost prezentaţi în faţa instanţei de judecată şi opt dintre ei au fost arestaţi pentru termene de la 15 la 25 de zile. Trei persoane sunt cercetate în arest la domiciliu.

În baza acestui caz, a fost iniţiată o cauză penală pentru escrocherie care prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 8 până la 15 ani.