logo

O aeronavă s-a prăbușit la Vadul lui Vodă. Pilotul a murit


https://www.ipn.md/index.php/ro/o-aeronava-s-a-prabusit-la-vadul-lui-voda-7967_1108468.html

O aeronavă s-a prăbușit și a luat foc pe teritoriul bazei de odihnă „Speranța” din orașul Vadul lui Vodă. La bord se afla o singură persoană, pilotul. Corpul carbonizat al acestuia a fost depistat de pompieri, transmite IPN.

Potrivit Autorității Aeronautice Civile, aeronavă prăbușită este una ultra ușoară, de tip Socata TB20, înregistrată în Germania, cu numărul de înregistrare D-EMRT. Până acum, identitatea pilotului nu a fost confirmată oficial.

Autoritățile competente au început o investigație pentru a stabili cauzele exacte ale accidentului.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, apelul la Serviciul 112 a fost recepționat duminică, la ora 10:00. Incendiul a izbucnit după ce un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit pe teritoriul bazei de odihnă. La fața locului au fost îndreptate patru echipe de salvatori și pompieri.

Flăcările au cuprins în totalitate aeronava căzută pe acoperișul unei clădiri cu un etaj. În timpul intervenției, pompierii au depistat în interiorul avionului cadavrul unei persoane. Angajații IGSU au reușit localizarea incendiului la ora 10:18 și lichidarea completă a focului la ora 10:25.