logo

Note de Ceaikovski, Mozart şi Beethoven în sala de şedinţe a legislativului


https://www.ipn.md/index.php/ro/note-de-ceaikovski-mozart-si-beethoven-in-sala-de-sedinte-7978_1006953.html

Sala mare a Palatul Republicii, în care se convoacă plenul Parlamentului, a devenit scenă pentru 20 de tineri instrumentişti, membri ai „Chişinău Youth Orchestra”. Dirijorul a ocupat locul preşedintelui legislativului, iar instrumentiştii au fost în rol de deputaţi. „Credem că muzica clasică, de calitate, merită să guverneze în inimile oamenilor din Moldova şi vrem să educăm dragostea pentru acest gen de muzică”, a declarat dirijorul şi directorul orchestrei, Adriano Marian, explicând ideea flash mob-ului, transmite IPN.

În cadrul acţiunii tinerii au interpretat celebre partituri de Mozart, Ceaikovski şi Beethoven. Adriano Marian a spus că sala în care se convoacă plenul Parlamentului  a fost aleasă pentru că legislativul este una din cele mai importante instituţii ale ţării, unde se iau cele mai importante decizii, legi în domeniul tineretului şi culturii.

„Chişinău Youth Orchestra” are circa 100 de membri activi. În această vară orchestra va pleca în România, unde va susţine două concerte, unul la Sinaia şi al doilea în Ateneul Român din Bucureşti. Tot în august sunt planificate concerte în aer liber la Chişinău şi Bălţi.