logo

Nicolae Chirtoacă: Desemnarea lui Plahotniuc va cristaliza regimul oligarhic


https://www.ipn.md/index.php/ro/nicolae-chirtoaca-desemnarea-lui-plahotniuc-va-cristaliza-regimul-oligarhic-7978_1024784.html

Desemnarea lui Vladimir Plahotniuc pentru funcţia de premier va fi ultima etapă de consolidare a regimului oligarhic. De această părere este analistul politic Nicolae Chirtoacă. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Loc de dialog” de la postul public „Radio Moldova”, transmite IPN.

„Un Guvern condus de Plahotniuc va stopa reformele şi doar va mima implementarea lor. Pentru regimul oligarhic nu este convenabil să se facă reforme, în special în justiţie, care i-ar putea submina puterea. Candidatura lui Plahotniuc nu este agreată de către partenerii străini, inclusiv de România”, a precizat analistul.

Potrivit lui Chirtoacă, în cazul, dacă nu va fi desemnat Plahotniuc, la funcţia de premier va fi desemnat un candidat care să-i fie loial. „În interiorul PDM se vehiculează mai multe nume. Însă nu va conta profesionalismul, ci loialitatea faţă de Plahotniuc. Viitorul premier va fi o marionetă”, a spus analistul.

Nicolae Chirtoacă a adus critici la adresa celor 7 deputaţi din PLDM care au decis să se alăture la majoritatea parlamentară, dar şi în adresa PL, pentru că a decis să voteze candidatul PDM.