logo

Nata Albot se retrage de pe listele PAS pentru parlamentare


https://www.ipn.md/index.php/ro/nata-albot-se-retrage-de-pe-listele-pas-pentru-8011_1081819.html

Jurnalista Nata Albot a anunțat că se retrage de pe listele Partidului Acțiune și Solidaritate pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Ea a spus că a decis să nu facă mai mult rău echipei decât binele pe care a dorit să-l facă. Or, dacă rămâne, va fi folosită la toate încercările de a vorbi despre lucruri serioase, transmite IPN.

Anunțul jurnalistei vine după ce liderul Partidului Acasă Construim Europa, Gheorghe Cavcaliuc, a declarat că pe locul opt în listele unui partid este un candidat la funcția de deputat care, în 2016, a fost prins pe Aeroportul Internațional Chișinău cu droguri. Potrivit lui, „planează suspiciuni că această persoană i-a mituit pe cei care au instrumentat cazul, pentru a scăpa de răspundere”. Ulterior, în spațiul public a fost distribuit un act, potrivit căruia, ar fi vorba despre o cantitate de 0,78 de grame de marijuana.

Într-o intervenție live, Nata Albot a declarat că atunci cineva i-a dat un pachet de țigări rămas. Nu s-a uitat în el, iar a doua zi a plecat la aeroport în aceleași haine, unde a fost supusă controlului. Polițistul a verificat-o și a luat acel pachet „de parcă știa ce e acolo”. A scris o explicație și i-a spus că poate pleca. La revenire urma să ia legătura cu el și urma și expertiza. Și ulterior i s-a comunicat faptul că este vorba despre o cantitate într-atât de mică încât nu au ce-i face.

Jurnalista consideră un abuz de serviciu admisă de Cavcaliuc publicarea acestui dosar, fără acordul persoanei vizate. „Pe lângă aceasta, Gheorghe Cavcaliuc are deja trei dosare penale despre abuz de serviciu și toate aceste dosare sunt în curs de examinare, pentru că pe timpul așa-zisei guvernări a lui Cavcaliuc, acesta și-a permis să prejudicieze statul cu milioane de lei, alungând oameni de la serviciu, luând oameni la serviciu, dând premii, majorări, penalizări, neavând dreptul să facă acest lucru. El nu era în funcția respectivă, era un interimar”, a mai spus Nata Albot.

Șase formațiuni politice au intrat deja în campania electorală pentru alegerile din 11 iulie, începând cu ziua de vineri, 21 mai, după ce au fost înregistrați în cursă. Este vorba despre: Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, Partidul Acasă Construim Europa, Partidul Acțiunii Comune Congresul Civic, Blocul electoral „Renato Usatîi”, Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Politic Șor.