logo

Muncitorii puși pe treabă. Vor mătura orașul și vor grebla spațiile verzi până pe 30 noiembrie


https://www.ipn.md/index.php/ro/muncitorii-pusi-pe-treaba-vor-matura-orasul-si-vor-7967_1107360.html

Campania de salubrizare de toamnă în Chișinău va continua până pe 30 noiembrie. Muncitorii întreprinderilor de gestionare a fondului locativ vor grebla spațiile verzi și vor mătura curțile de bloc, iar frunzișul adunat va fi evacuat pentru compostare. Și cimitirele din municipiu vor fi îngrijite.

Responsabili de la Direcția generală locativ-comunală și amenajare au precizat pentru IPN că o atenție specială este acordată locurilor de joacă pentru copii, terenurilor de sport și stațiilor de așteptare a transportului public. Vor fi măturate și trotuarule și se va menține curățenia la platformele de colectare a deșeurilor menajere.

Preturile de sector vor asigura salubrizarea și evacuarea deșeurilor din parcurile din teritoriul administrat. Containerele de gunoi vor fi spălate și dezinfectate, iar numărul acestora va fi suplinit dacă va fi necesar.

DGLCA avertizează populația că arderea deșeurilor este interzisă, inclusiv a deșeurilor vegetale. Pentru încălcarea acestei restricții pot fi aplicate amenzi.