logo

Moratoriul asupra controlului agenţilor economici este un proiect populist, deputaţi din opoziţie


https://www.ipn.md/index.php/ro/moratoriul-asupra-controlului-agentilor-economici-este-un-proiect-populist-deput-7966_1025712.html

Moratoriul de trei luni privind controlul agenţilor economici de către stat, votat joi, 25 februarie în Parlament, este un proiect populist. Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Loc de dialog” de la postul public „Radio Moldova”, transmite IPN.

Deputatul PSRM, Vasile Bolea, consideră că acest moratoriu doar va pregăti terenul pentru alte fărădelegi. „Este un proiect populist. În lege se arată că Guvernul poate prelungi acest moratoriu cu încă trei luni. Cum poate Guvernul să extindă ceva care a fost votat de Parlament? Nu înţeleg cum să fie anulate toate controalele statului? Dacă mai avem un caz similar cu cel de „La soacra”, cine va răspunde?”, se întreabă socialistul.

Deputatul PLDM, Valeriu Ghileţchi, consideră acest moratoriu necesar, însă are rezerve că va avea efectul aşteptat. „Autorităţile statului comit abuzuri faţă de agenţii economici. Nu o singură dată oamenii din business s-au plâns asupra sistemului. Este nevoie ca în aceste trei luni să fie implementat un sistem care ar preveni aceste abuzuri. Aici este problema. Dacă aceste abuzuri nu vor fi înlăturate pe viitor, atunci nu văd sensul acestui moratoriu”, a declarat Ghileţchi.