logo

Mobiasbancă – lider la capitolul stabilitate, cu cel mai mic indice al creditelor neperformante


https://www.ipn.md/index.php/ro/mobiasbanca-lider-la-capitolul-stabilitate-cu-cel-mai-mic-indice-al-creditelor-n-7542_1065869.html

 

 

 

 

25 septembrie 2018

 

Mobiasbancă își menține poziția de lider și promotor al celor mai eficiente instrumente bancare, înregistrând cel mai mic nivel de credite neperformante din sectorul bancar.

Potrivit  analizei rezultatelor activităţii băncilor realizată de revista „Profit”, la finele lunii iulie, ponderea creditelor neperformante la Mobiasbancă s-a redus cu 0,45 puncte procentuale şi a constituit 5,27% în raport cu portofoliul general, în timp ce indicele pe sistem constituie 14,73%. Acest lucru înseamnă că rata creditelor acordate de bancă și achitate la timp este cea mai înaltă în sistemul bancar, clienții Mobiasbancă având parte din start de o evaluare calitativă a capacității de plată și potențialul de returnare a sumei solicitate pentru împrumut.

”Rata redusă a creditelor neperformante reflectă o calitate înaltă a investițiilor, un control intern eficient promovat la toate nivelele de management intern, fapt ce oferă clienților Mobiasbancă cel mai înalt nivel de siguranță și stabilitate din întreg sectorul bancar.

Vom continua să ne desfășurăm activitatea în conformitate cu cele mai bune practici din domeniul financiar, respectând principiile de transparență și prudență bancară”, a declarat Maria Pavlenco, Șef al Direcției contrapartide comerciale, Departamentul Risk Management.

Credem în standardele financiare internaționale de practică bancară! Credem în clienți!

 


DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenţia de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea şi esenţa conţinutului comunicatului, prezentat spre publicare şi/sau distribuire