logo

Mișcarea Profesioniștilor „Speranţa - Надежда”, înregistrată în cursa electorală


https://www.ipn.md/index.php/ro/miscarea-profesionistilor-speranta-nadezhda-inregistrata-in-cursa-electorala-8011_1081868.html

Mișcarea Profesioniștilor „Speranţa - Надежда”, condusă de Andrei Donică, a fost înregistrată în cursa electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. O hotărâre în acest sens a fost adoptată astăzi, 25 mai, de către Comisia Electorală Centrală, transmite IPN.

Dumitru Pavel, membru CEC, a declarat că actele corespund cerințelor legale. Pe listele Mișcării sunt incluși 53 de candidați la funcția de deputat, fiind respectată cota minimă 40% pentru ambele sexe. Simbolul electoral al formațiunii în buletinul de vot reprezintă cuvintele „Stop genocid”, amplasate într-un octogon.

Până în prezent, în cursa electorală au fost înregistrate cinci formațiuni politice și două blocuri electorale. Este vorba despre: Partidul Acasă Construim Europa, Partidul Acțiunii Comune Congresul Civic, Blocul electoral „Renato Usatîi”, Partidul Acțiune și Solidaritate, Partidul Politic Șor, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor și Mișcarea Profesioniștilor „Speranţa - Надежда”. În proces de examinare, la CEC, se află actele depuse de către Partidul Democrat și Partidul politic Platforma Demnitate și Adevăr.

Desemnarea pretendenților la funcția de deputat are loc până pe 11 iunie, adică cel târziu cu 30 de zile înainte de ziua alegerilor.