logo

Mihai Ghimpu: Partidele de la putere nu-şi doresc cu adevărat o alianţă


https://www.ipn.md/index.php/ro/mihai-ghimpu-partidele-de-la-putere-nu-si-doresc-cu-adevarat-o-alianta-7965_1020736.html

Mihai Ghimpu, preşedintele Partidului Liberal, declară că Partidul Liberal Democrat şi Partidul Democrat nu-şi doresc pe bune reformatarea alianţei de guvernare pentru că aceasta ar înseamna combaterea corupţiei la nivel înalt, transmite IPN.

„Multe partide politice, inclusiv şi viitoare partide, spun că după alegeri se va forma o alianţă între PL, PLDM şi PDM. Această dorinţă a fost după alegerile din 30 noiembrie 2014, unde am depus tot efortul ca parcursul european să continue”, a menţionat Mihai Ghimpu într-o conferinţă de presă, spunând că aşa cum au vrut liberalii, nu au vrut foştii colegi.

„Nu s-a acceptat procuror european, nu s-a acceptat o misiune europeană pentru reformarea justiţiei. Cu cine să faci alianţă? Ce vei face cu cei cu care să mergi în alianţă? Să-i menţii la putere ca să mai fure un miliard?”, s-a întrebat retoric liderul PL.

Mihai Ghimpu spune că cele două partide în realitate nu-şi doresc reformatarea puterii şi vorbesc despre aceasta numai ca să mai câştige nişte voturi de la cetăţenii dezamăgiţi.

Liderii PLDM şi PDM şi-au anunţat miercuri, 10 iunie, intenţia de a iniţia negocieri pentru crearea unei noi majorităţi în legislativ imediat după alegerile locale generale, dar nu au dat detalii cu cine vor purta discuţii. Tot după alegeri, se va purcede la formarea coaliţiilor la nivel local, au spus aceştia.