logo

Mesajele ambasadorilor țărilor UE în Republica Moldova, cu prilejul Zilei Europei


https://www.ipn.md/index.php/ro/mesajele-ambasadorilor-tarilor-ue-in-republica-moldova-cu-prilejul-7967_1081536.html

Cu prilejul Zilei Europei, 9 mai, mai mulți ambasadori ai țărilor-membre ale Uniunii Europene au venit cu mesaje video pentru cetățenii Republicii Moldova, transmite IPN.

„Solidaritatea pentru sănătate a devenit prioritatea Uniunii Europene în lupta împotriva COVID-19 în UE, cât și în afara hotarelor acesteia”, a afirmat Angela Ganninger, ambasadoarea Germaniei în Republica Moldova.

„Lucrăm împreună pentru un viitor comun cu o dimensiune europeană”, a menționat Daniel Ioniță, ambasadorul României în Republica Moldova.

„Am devenit partenerul de încredere pe care Republica Moldova se poate baza mereu”, a opinat Bartlomiej Zdaniuk, ambasadorul Poloniei în Republica Moldova.

Lorenzo Tomassoni, ambasadorul Italiei la Chișinău a menționat că „susținem companiile mici și încurajăm redresarea sectorului de afaceri. Apar companii tot mai bune, se aliniază la standardele UE, își îmbunătățesc performanța, sporesc rezultatele și creează locuri de muncă”.

„Am încercat să răspundem prompt necesităților urgente – pe termen scurt, și tot așa ne direcționăm spre impactul structural – pe termen lung”, a spus Stanislav Kazecky, ambasadorul Cehiei la Chișinău.

Anna Lyberg, ambasadoarea Suediei în Republica Moldova a remarcat că „susținem demnitatea umană, libertatea, democrația, statul de drept și respectarea drepturilor omului”, în timp ce Philippe Benoit, ambasadorul Belgiei la Chișinău a amintit că „Noi suntem Echipa Europa în Republica Moldova”.

„Am traversat împreună provocări istorice. Am învățat să abordăm inegalitățile”, a subliniat Uldis Mikuts, ambasadorul Letoniei în Republica Moldova, iar Pascal le Deunff, ambasadorul Franței la Chișinău a spus că „de mai bine de 70 de ani, lucrăm împreună pentru a realiza pacea, unitatea și prosperitatea în Europa”.

„Susținem eforturile de a face lumea mai sigură pentru noi toți”, a adăugat Paul McGarry, ambasadorul Irlandei în Republica Moldova.

„Am demonstrat că suntem o echipă, o echipă angajată să reușim împreună cu membrii și partenerii noștri”, a ținut să menționeze Kestutis Kudzmanas, ambasadorul Lituaniei în Republica Moldova.

„Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Prioritizăm eforturile acolo unde sunt cel mai mult necesare”, a adăugat Manuel Larrotcha Parada, ambasadorul Spaniei în Republica Moldova.

„Pe măsură ce am învățat să trăim cu provocarea pandemiei, solidaritatea a reprezentat singurul răspuns comun”, a relevat Dusan Dacho, ambasadorul Slovaciei la Chișinău.

„Ne confruntăm împreună cu pandemia și vom continua să construim viitorul împotriva provocărilor”, a subliniat Dimitrios Karakonstantinis, ambasadorul  Greciei în Republica Moldova.

Lea Stancic, ambasadorea Sloveniei în Republica Moldova, a spus că „ne adaptăm generației de noi tehnologii”, iar Marjut Akola, ambasadoarea Finlandei în Republica Moldova a adăugat că „investim în oameni și în educație, creând noi oportunități pentru tineri”.

Soren Jensen, ambasadorul Danemarcei în Republica Moldova a remarcat că „scopul nostru comun este să păstrăm pacea și stabilitatea, să generăm dezvoltare și prosperitate pe termen lung, prin respectarea drepturilor omului și a instituțiilor democratice”.

„Credem că accesul la justiție este fundamental pentru o tranziție democratică și pentru dezvoltare durabilă și reprezintă una dintre valorile-cheie ale Uniunii Europene”, a menționat Floris van Eijk, însărcinat cu afaceri la oficiul ambasadei Olandei în Republica Moldova.

„Credem și acționăm cu respect pentru resursele noastre naturale și pentru atributele unice ale fiecărei țări, pentru șansa noastră de a câștiga un viitor”, a subliniat Marija Kapitanovic, ambasadoarea Croației în Republica Moldova.

„Și ne propunem să devenim primul continent neutru din punct de vedere climatic, transformându-ne într-o economie modernă, eficientă din punct de vedere al utilizării resurselor”, a adăugat Stella Avallone, ambasadoarea Austriei în Republica Moldova.

Ingrid Kressel, ambasadoarea Estoniei în Republica Moldova, a spus că „fiecare cetățean trebuie să aibă șansa de a-și împlini potențialul, de a trăi liber și de a-și asuma calea aleasă în viață”.

„Fiecare este o parte importantă dintr-un întreg. Suntem cu toții mai puternici împreună”, a remarcat Evgheni Stoytchev, ambasadorul Bulgariei în Republica Moldova.

„Noi, Uniunea Europeană, și membrii, și partenerii săi, lucrăm pentru o Europă mai puternică”, a subliniat Petros Kestoras, ambasadorul Ciprului în Republica Moldova, iar Sandor Szabo, ambasadorul Ungariei la Chișinău a adăugat că „lucrăm pentru o Republică Moldova mai puternică și pentru relații mai puternice UE-Moldova”.