logo

Mașini blocate în nordul țării. Circulație sistată, inclusiv la frontieră


https://www.ipn.md/index.php/ro/masini-blocate-in-nordul-tarii-circulatie-sistata-inclusiv-la-7967_1096218.html

Condițiile meteorologice nefavorabile au îngreunat miercuri circulația în nordul țării. Mai multe unități de transport, inclusiv un autocar școlar, au rămas blocate în zăpadă, iar pentru a fi tractate a fost nevoie de intervenția salvatorilor. Pe unele trasee traficul a fost dat peste cap, iar pe timp de noaptea s-a decis sistarea circulației prin punctele de trecere a frontierei cu România. Poliția de Frontieră informează că la această oră rămâne sistată circulația prin PTF Costești-Stânca, PTF - Lipcani- Rădăuți Prut, PTF Sculeni-Sculeni. Autoritățile din România mențin restricții de circulație pentru județul Iași și Botoșani, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, transmite IPN.

Poliția de Frontieră anunță joi că în nordul și vestul frontierei moldo-române se circulă în condiții de iarnă. Pe alocuri ninge sau cad precipitații sub formă de lapoviță. Pe parcursul nopții, polițiștii de frontieră din cadrul sectoarelor PF Ungheni, Sculeni, Larga, Valea Mare au ajutat mai multe persoane ale căror mașini au fost blocate în nămeți sau care au derapat de pe trasee.



Și pompierii au fost solicitați pentru a tracta un autocar școlar care transporta mai mulți elevi. Acesta a rămas blocat în zăpadă pe traseul din satul Moșeni din raionul Râșcani. În autobuzul școlar se aflau 10 copii și doi adulți. La fața locului a intervenit o echipă de salvatori, care în timp de 20 de minute au reușit deblocarea autovehiculului și tractarea acestuia spre o porțiune curățată a traseului. De asemenea, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au tractat alte patru automobile pe același traseu în care se aflau opt persoane. De ajutorul echipelor de pompieri a fost nevoie și în satul Borosenii Noi, unde salvatorii au tractat din zăpadă un microbuz de rută fără pasageri.



Miercuri după-amiază, în legătură cu condițiile meteo dificile, a fost restricționată circulația rutieră pentru camioanele de mare tonaj pe drumul național R7 (R14 – Drochia – Costești – frontiera cu România), tronsonul Râșcani - Costești. Responsabilii de la Administrația de Stat a Drumurilor au precizat pentru IPN că astăzi, la ora 09.00, se circula pe o singură bandă, însă în decurs de o oră circulația va fi reluată complet.

Administrația de Stat a Drumurilor precizează că accesibilitatea infrastructurii rutiere este asigurată în condiții de iarnă pe toată rețeaua de drumuri naționale, iar sectoarele periculoase sunt monitorizate în permanență și după necesitate se intervine.



Conducătorii auto sunt atenționați să circule cu prudență, să adapteze regimul de viteză la condițiile de circulație pe timp de iarnă, să respecte cu strictețe regulile de circulație și nu să pornească cu automobilul neechipat corespunzător la drum. În cazul dificultăților în trafic, pentru a solicita intervenția drumarilor, participanții la trafic pot apela la numerele: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117 (Viber).