logo

Marșul anunțat pentru duminică nu va avea loc


https://www.ipn.md/index.php/ro/marsul-anuntat-pentru-duminica-nu-va-avea-loc-7965_1066161.html

Marșul, anunțat de Blocul ACUM și PSRM pentru duminică în fața Parlamentului, nu va avea loc. După ședința Guvernului de sâmbătă, 15 iunie, premierul Maia Sandu a declarat că acesta se va desfășura neapărat, dar mai târziu, transmite IPN.

„Vă rugăm, mâine să rămâneți acasă și să sărbătoriți împreună cu familia și prietenii. Știm că v-ați dorit foarte mult să veniți la Chișinău să serbăm căderea dictaturii, și o să facem acest lucru neapărat, dar mai târziu”, a declarat Maia Sandu într-o conferință de presă.

Politiciana a menționat că forțele de ordine au muncit mult în aceste zile, în condiții nu tocmai bune, iar desfășurarea acestui eveniment ar pune pe umerii lor o mare responsabilitate. „Mâine ne odihnim și ne bucurăm, iar de luni începem munca grea pentru curățarea sistemului și reconstrucția instituțiilor, așa încât viața fiecărui cetățean să devină mai bună”, a mai spus Maia Sandu.

Prezent la conferință, ministrul afacerilor interne, vicepremierul Andrei Năstase, a declarat că, în contextul în care configurația politică s-a schimbat foarte mult, și-ar dori să fie sigur că „nu vom cădea victime unor înscenări teribile”. Potrivit lui, „declarativ, Guvernul ilegitim Filip a cedat controlul instituțiilor de forță, respectiv a cedat puterea”. „În acest moment are loc preluarea efectivă a puterii, proces care va mai dura ceva timp”, susține Andrei Năstase.

Potrivit lui, duminică urma să aibă loc mitingul democrației, însă exigențele organizatorice necesare pentru această manifestație ar fi fost o povară pentru polițiști.

Întrebat de jurnaliști referitor la avioanele charter care ar fi decolat în seara zilei de 14 iunie de pe Aeroportul Internațional Chișinău, Andrei Năstase a declarat că unul dintre ele a transportat familia deputatului Ilan Șor, nu și pe el. Altul ar fi transportat două persone din anturajul lui Ilan Șor.