logo

Marina Tauber a colectat semnăturile necesare pentru a candida la Bălți


https://www.ipn.md/index.php/ro/marina-tauber-a-colectat-semnaturile-necesare-pentru-a-candida-8012_1099833.html

Deputata Marina Tauber a depus astăzi listele de subscripție cu semnături pentru a putea să se înregistreze în calitate de candidat independent pentru funcția de primar al municipiului Bălți, transmite IPN.

La ieșire, Marina Tauber a declarat că au fost depuse toate actele necesare, inclusiv 50 de liste. Potrivit ei, într-un timp scurt a fost colectat numărul maxim necesar pentru a putea candida independent. Urmează verificarea listelor. Parlamentara s-a arătat convinsă că va fi înregistrată în cursă.

Marina Tauber, deputata fostului Partid politic Șor, declarat neconstituțional, a reușit din a doua tentativă să obțină listele de subscripție. Aceasta după ce Curtea Constituțională a suspendat prevederile din Codul Electoral care interzic unor persoane asociate partidelor politice declarate neconstituționale să candideze la alegeri. Hotărârea a fost emisă în contextul unei sesizări depuse pe 26 septembrie de un grup de deputați, printre care și Tauber. Acțiunile prevederilor electorale contestate au fost suspendate până la examinarea în fond, care este planificată pentru marți, 3 octombrie.