logo

Maia Sandu: Voi merge la o dezbatere pe teren neutru


https://www.ipn.md/index.php/ro/maia-sandu-voi-merge-la-o-dezbatere-pe-teren-8008_1077391.html

Candidata Partidului Acțiune și Solidaritate la funcția de președinte, Maia Sandu, spune că Igor Dodon trebuie să plece, iar singura dezbatere la care trebuie să meargă el este cea cu procurorii. Însă, din respect pentru cetățeni, va merge la o dezbatere cu acesta pe teren neutru, transmite IPN.

„Din respect pentru oamenii care merită să audă răspunsurile celui care a primit salariu de președinte timp de patru ani, să audă răspunsuri despre fărădelegile pe care le-a comis, voi merge la o dezbatere pe teren neutru. Detaliile acestei dezbateri vor fi stabilite de staffuri și anunțate”, a declarat Maia Sandu într-un briefing de presă.

Lidera PAS a menționat că „după patru ani, Igor Dodon vine cu promisiuni și amenințări, pentru că în acești patru ani a avut zero rezultate. Până și promisiunile lui sună amenințător”. „Dar noi îi spunem că foarte curând va pleca și se va liniști. Igor Dodon, după ce a fugit de dezbateri, acum vede că pierde alegerile și vrea dezbateri. Poporul a spus foarte clar – Igor Dodon nu merită mandatul de președinte”, susține Maia Sandu.

„Am văzut ieri care este viziunea lui Dodon pentru țară. Amenințări, ură la adresa oamenilor, dezbinare, împărțirea moldovenilor în cei plecați și cei rămași acasă, între copii și părinți. Atunci când nu poate face nimic și când se ține doar de furat, spune minciuni. Viziunea mea despre țară și despre cum trebuie să fie un președinte este cu totul alta. Rezultatul primului tur al alegerilor ne-a demonstrat că majoritatea oamenilor cred la fel. Avem nevoie de un președinte bun, ca la anul, când Moldova face 30 de ani, să ne uităm în ochii celor dragi și să spunem că am ales bine. Astăzi trăim vremuri foarte grele, dar cu un președinte bun vom face bine, vom fi bine, vom ieși cu bine din această criză”, a precizat Maia Sandu.

Potrivit ei, rezultatele primului tur arată clar că moldovenii vor ca țara lor să devină o țară normală, cu viață bună, o țară în care să poți să-ți crești copiii, să găsești un loc de muncă bun, să te bucuri de servicii normale prestate de instituțiile statului, să le fie protejată afacerea de abuzuri, să fie acces la justiție corectă și fie plătite prețuri accesibile la produse alimentare, medicamente, la gaz, electricitate și alte lucruri necesare.