logo

Maia Sandu va dona unei organizații de caritate 25 de mii de euro, premiul cu care a fost onorată în Leipzig


https://www.ipn.md/index.php/ro/maia-sandu-va-dona-unei-organizatii-de-caritate-25-7967_1103350.html

Președinta Maia Sandu va dona unei organizații de caritate din Republica Moldova suma de 25 de mii de euro. Este vorba despre suma ce însoțește Premiul Leipzig Robert Blum pentru Democrație, cu care a fost onorată de orașul Leipzig, transmite IPN.

Șeful Cabinetului președintelui Republicii Moldova, Adrian Băluțel, a scris pe Telegram că premiul este oferit, sub patronajul președintelui Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, o dată la doi ani, unei persoane remarcabile din domeniile culturii, artei, științei, religiei, politicii și jurnalismului. Premiul recunoaște eforturile de consolidare a democrației în Republica Moldova sub conducerea Maiei Sandu.

„Sunteți un luptător pentru democrație, un european plin de pasiune și un reformator curajos”, a declarat Președintele Steinmeier.

Anterior, Maia Sandu a donat suma care a însoțit Premiul „Timişoara pentru Valori Europene”, în valoare de 30 de mii de euro, organizaţiei „Prietena mea”, care are misiunea de a crește gradul de acceptare a dizabilităților prin informare, sensibilizare și abilitare a părinților copiilor cu nevoi speciale.