logo

Maia Sandu: E vremea să ne alegem un Parlament în care se muncește, nu se fură


https://www.ipn.md/index.php/ro/maia-sandu-e-vremea-sa-alegem-un-parlament-care-8011_1082951.html

Președintele Maia Sandu îndeamnă toți cetățenii să-și exprime votul la alegerile parlamentare anticipate care vor avea loc duminică, 11 iulie, pentru a alege o guvernare integră și bună. „Duminică, pe 11 iulie, pe lângă celelalte drumuri pe care le veți face – la biserică, la rude, la meci, vă rog să pășiți cu responsabilitate și încredere pe un drum important – drumul către secția de vot. Drumul spre viitorul nostru prosper. Ieșiți la vot pe 11 iulie!”, îndeamnă șefa statului, transmite IPN.

Într-un filmuleț video postat pe Facebook, Maia Sandu, menționează că, alături de cetățeni, a luptat împotriva hoției de mulți ani. „Am luptat și în stradă și am ținut piept încercărilor lui Plahotniuc de a distruge țara. Am rezistat la toate intimidările și presiunile. A fost greu, dar nu ne-am pierdut speranța. Am continuat lupta și am învins în fața unui regim oligarhic. Anul trecut am mai făcut un pas și am mai alungat un corupt de la putere, dar hoții s-au oploșit în alte organe ale statului, mai ales în Parlament și în instituțiile controlate de acesta. De acolo, au continuat să-și facă afacerile murdare, să adune averi nemuncite, să dea ordine la procurori și judecători ca să-i scape de lege”, se arată în mesaj.

Pentru că a fost cale lungă până aici, e de datoria fiecăruia să meargă până la capăt și să scoată țara din strânsoarea hoților. Duminică, trebuie să iasă toți la vot ca să nu le permită corupților să controleze următorul Parlament. „Hoții se tem că vom avea un Parlament de oameni cinstiți pentru că în Parlament e puterea de a face ordine în sistemul judecătoresc. În Parlament se împart banii țării, pensiile, salariile, banii pentru sate și orașe. E vremea să ne alegem un Parlament în care se muncește, nu se fură. Un Parlament cu fața curată, ca fața celor câteva milioane de oameni buni ai Moldovei care-și duc traiul cu demnitate și cinste. Cu grijă de familie și de țară”, a mai spus șefa statului.

Astăzi este ultima zi când partidele politice mai pot face campanie electorală. Alegerile se vor desfășura duminică, 11 iulie.