logo

Maia Sandu: Chișinăul a fost și va rămâne un simbol important al Moldovei


https://www.ipn.md/index.php/ro/maia-sandu-chisinaul-a-fost-si-va-ramane-un-7967_1092781.html

Chișinăul a fost și va rămâne un simbol important al Republicii Moldova, generator de idei și evenimente inovatoare, purtător și animator al spiritului nostru de libertate. Datoria noastră, astăzi, este să avem grijă de el, să-i protejăm trecutul și să creăm pentru generațiile viitoare un oraș modern, prosper și prietenos. La mulți ani, Chișinău - orașul în care trăiește și muncește, studiază și creează cel puțin o treime din locuitorii Republicii Moldova. Cu asemenea mesaj de felicitare a venit președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, de Hramul Chișinăului.

Șeful statului a remarcat că orașul Chișinău este un loc care, în istoria sa de 586 de ani, a adunat în același spațiu diverse culturi și oameni și a devenit pentru toți „acasă“. „Avem fiecare propria poveste de viață cu Chișinăul, dar, oriunde am fi, purtăm în inimi și o bucățică din capitala Republicii Moldova”, menționează președintele într-o postare pe o rețea de socializare, citat de IPN.

Primarul capitalei, Ion Ceban, a spus că orașul Chișinău se schimbă în fiecare zi spre bine. „Eu sunt mândru de echipa pe care o am în spate, parteneri, invitați, delegații din est și din vest. Ne mândrim cu ceea ce putem face mai bine pentru Chișinău”, a menționat primarul într-un mesaj de felicitare.

„Să ne mândrim cu oamenii noștri excelenți și extraordinari pe care îi avem aici, foarte mulți, diferiți, de la copii talentați care ne reprezintă la olimpiade, sportivii care câștigă primele locuri în lume, cei care au construit acest Chișinău, oamenii în etate, până la oamenii celebri pe care îi avem. Anul acesta marcăm 85 de ani a maestrului Eugen Doga care este un compozitor universal. Avem cu ce ne mândrim”, a declarat Ion Ceban.

Hramul orașului Chișinău este sărbătorit timp de două zile, pe 14 și 15 octombrie. În această perioadă se desfășare concerte, expoziții de pictură, târguri ale meșterilor populari, bucătărie tradițională.